Παρέμβαση του Υπ.Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στην υπόθεση της εταιρείας GERFA – Γ.N.Φραγκίστας

Παρέμβαση του Υπ.Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στην υπόθεση της εταιρείας GERFA – Γ.N.Φραγκίστας

Τον τελευταίο καιρό η πλατφόρμα της «Καθημερινότητας» είχε γίνει αποδέκτης αρκετών αιτημάτων που αφορούν το μέλλον της εταιρείας νωπών αγροτικών προϊόντων GERFA – Γ.N.Φραγκίστας η οποία κινδυνεύει να κλείσει λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους 550 εργαζόμενοι και να πληγούν 1.200 παραγωγοί ανά την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ενδιαφερομένων, σημειώνεται ότι ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, ενημέρωσε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου τη Βουλή επί του θέματος, δηλώνοντας ότι έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να υπάρξουν οι απαιτούμενες εγγυήσεις ώστε η δανειοδότηση να διοχετευτεί μέσω της επιχείρησης, απευθείας στους ανεξόφλητους παραγωγούς.

Παράλληλά κάλεσε τις τράπεζες να αποκτήσουν γενικότερα μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία στη δανειοδότηση επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι «εκτός από τους όρους διαφάνειας και ανταγωνισμού, θα πρέπει απαραιτήτως να λαμβάνουν κάθε φορά υπόψη τους και τα κοινωνικά κριτήρια. Οφείλουν να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη, προκειμένου να βγει η χώρα μας από τα αδιέξοδα».

Ολόκληρη την παρέμβαση του Υπουργού μπορείτε να τη βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=RV1HmNJM8D0&t=1s